Karla er her 8 mdr. gammel. Hun udstråler altid venlighed over for alle mennesker og hunde.

Karla og Rosa

2010.12.17
Alderen fra de omkring 6-8 mdr. sker der en masse med hunden. Første løbetid, fastsættelse af ritualer for hunden indlæring Osv. Rosa er en brun/Hvid tæve på papiret og dette observere man selvfølgelig meget i starten, men, men det er ikke altid at det former sig således, Rosa var indtil hun var ca. 1 år gammel nærmest gul i overpelsen, men så skiftede hun, eller rettere smed pelsen, på nøjagtig samme måde som sin søster ved ca. 1 års alderen og lignede en kemo patient, som Karin sagde. Efterfølægende har hun fået den smukke brune farve, så nu er hun Brun/Hvid. Det samme gjorde sig gældende med Karla, hun har i dag den flotte rød/brune farve, som stemmer over ens med hendes data nemlig Rød/Hvid.

Om Rosas opvækst

2010.10.15
Som tiden går. Lige pludselig er begge hunde blevet store og fyldt med energi. Karla og Rosa er rigtige søskende, på både godt og ondt, mest godt! heldigvis. Karla har lige overstået sin løbetid og denne gang kan jeg virkelig se, at hun er ved at blive voksen, der er rigtig meget kontakt, når vi arbejder med vores lydighed i foreningen. Devisen om at hunden er på plads rent psykisk ved to års alderen er rigtig kommet til sin ret, hun er en rigtig stabil og kærlig hund.

Rosa er efter sin første løbetid også kommet rigtig på plads, rent psykisk. Rosa er den eftertænksomme hund, som lige skal se tingene an, på den fornuftige måde.
De to bistår hinanden rigtig godt på træningsbanen, når de skal agere Demo hunde på hvalpehold. Det er specielt dejligt, at se hvordan de takler hvalpene når der er frikvarter!! Du der, jeg er en voksen hund, så opfør dig ordentligt!. Igen kan det ikke siges ofte nok, at socialiseringen er så hamrende vigtigt for vore hunde, Sit;Dæk;Stå Osv. skal de nok får lært, men det sociale skal være på plads inden start, så der ikke er alt for mange forstyrelser på træningsbanen.


2010.08.18
Rosa fylder 1. år. som tiden går, den lille uldtot er i dag en stor hund, faktisk lige så stor som sin søster. Rosa er lidt mere forsigtig og skal lige have lov til, at se tingene an inden hun tager en beslutning. Rosa trives godt sammen med Karla og de har en god gensidig respekt for hinanden. Rosa er helt klart Karins hund, en rigtig mors hund, med et kæmpe stort hjerte.


2010.02.14
Som tiden går, i dag søndag den 14. februar har Rosa været til 6 måneders træf hos Marianne og Morten. Rosa fik set alle Blue Borders hunde ude på engen, her var der dejlig meget plads til lej og snuseri.
Rosa er en rigtig dejlig tæve med et roligt temperement, men modsat hendes søster, er Rosa ikke med på hvad som helst, hun skal lige se tingene an først. Rosa har grundet den forholdsmæsige strenge vinter ikke haft de samme mulighedder som hendes søster Karla, vejret har været en forhindring med mange af de aktiviteter, som jeg gennemlevede med Karla da hun var på samme alder.
Omvendt har Karla været en fantastisk søster for Rosa, her igennem har Rosa fået mange gode oplevelser og støtte til det som ellers kunne have været en forhindring, hvis Rosa havde været allenehund. Alene hjemme fungere de godt sammen, Karla har her været en rigtig god støtte, da hun altid har tilpasset sig timerne alene hjemme med godt mod, dette har jeg for længe siden konstateret via mit web cam, som har været en perfekt dokumentation, for hvad der er foregået, når vi har været på arbejde.

Din bedste ven i fokus

                                           
                                                            
                                                               

                                                            Waou
                                                     2009.09.24
Fredag den 16. oktober får Karla en lillesøster Fra
Blue Border. Denne hvalp har samme mor som Karla, nemlig den dejlige rød/hvide tæve Bailey og faren er den skønne sort/hvide Hearthbreaker. Karla  når at blive et år, umiddelbart efter ankomsten af den nye hvalp.


                                                            Smiler
                                                      2009.08.03
Hvad er der så sket siden Karla kom her til Karin og jeg. Jeg har fulgt hendes udvikling, specielt hendes adfærd, dette besluttede jeg fra dag et. Karla er min første hund, hvor jeg har tilsidesat lydighedstræningen frem for socialiseringen, dermed ikke sagt, at der ikke er lavet lydighed på hende men jeg besluttede meget tidligt, at min nye hund skulle have så bred og god socialisering så overhovedet muligt, for derved at sikre alle de daglige belastninger, som vores samfund byder vores hunde i dag, var sikret i form af daglige præsentationer af alt det som vi mennesker omgiver os med.
Med andre ord, har hun fået lang snor i starten af hendes opvækst, således at hun også har fået lov til at være hund.
Dette har været en speciel oplevelse for Karin og jeg, forstået på den måde, at der har været oplevelser, som jeg ikke har set tidligere med en ny hund og det har været meget udfordrerne.
 Selve lydigheden er så her kommet, næsten helt gratis, fordi der har været ro på, når jeg skulle repetere de enkelte lydighedsøvelser.
Karlas sind har nu vist, at hun ville komme rigtigt godt ud af det med et ligestillet individ.
Dette har resulteret i at Karin og jeg har reserveret en lillesøster fra Blue Border til Karla, hvis ellers alt går vel, skal det blive til efteråret og dette er mit store ønske.
Mere om det senere på året!!