Her lille Karla april 2009, 6 mdr gammel og ude i den store natur. "Mosen som jeg kalder området, her har Emma og jeg fået rigtig mange succesoplevelser sammen.

Kvalitetstid! Waou

                                               
Kvalitetstid sammen med sin hund, er noget jeg altid har brugt. En dag i ugen tager jeg hunden med ud på et areal,hvor jeg er sikker på at have hunden under rimelig kontrol uafhænnig af andre faktore. Afhænnig af hundens alder har jeg altid udvidet aktiviteterne med hundens alder og indlæring. Hvis hunden er fortrolig med sin ejer og vant til at prøve at være rigtig fri og uafhænnig af line osv. er det en dejlig fornemmelse at se hunden udfolde sig i naturen.
Når hunden er fri i naturen er det her jeg altid har afprøvet min hunds færdigheder, for så har der været rigtig ro på hunden.
Find et sted, som i kan prøve at vende til bage til på et senere tidspunkt og observer hundens glæde ved genkendelsen af stedet. Jeg har altid taget kaffe et æble eller andet med og godbidder til hunden.
Sådanne kvalitetsture har jeg haft megen glæde af. Specielt når hunden har været igennem lydighedsprogram, hvad man så end har valgt.
Hunden skal lære at det ikke kun er bastant lydighed i en bestemt retning altid.
Jeg har med min tidligere hund, lært hvor meget hun satte pris på vores kvalitetsture. Det var på vores adskillige ture, at hun lærte en perfekt apportering, feltsøgning og spor, for når vi begav os ud på disse ture, var hun en helt anden hund, som bare strålede af glæde og selvtillid.
På sådanne ture på en til to timer, finder man virkelig ud af, hvad det er for en hund man har med at gøre, samtidig styrker det samværet hun og ejer imellem.
Fra hvalp af starter jeg tidligt på kontrollerede arealer og giver hunden Fri, samtidig lære hunden hurtigt hvad signalet Fri betyder.
Karla som idag er 16 uger ved allerede havd set vil sige at være Fri.
Som tillæg skal jeg her nævne, at ud over den kvalitet det giver at have dette samvær med hunden, lære man at håndtere de forskellige signaler på en rolig og for hunden koncentreret måde, med andre ord jeg har altid fået stabiliseret min måde at sende signalerne på og så har vi begge fået succes.