Karla og Rosa her i kærlig samhørighed

Siden sidst

Din bedste ven i fokus 2012

                                                       Sommerhalvåret 2012

Tiden går og denne sommer ligeså. Det der før var hvalpe og unghunde, er nu efterhånden voksne hunde begge to, Rosa er fyldt 3 år og Karla fylder 4 år her i næste måned. Når jeg ser på begge hunde, er der stadig stor forskel, ikke så meget i udseene, men i temperement og adfærd, men total set suplere de hinanden super godt i hverdagen.
Karla er stadig den frembusende og Porsche agtige hund, med rigtig meget fart på, men stadig lynende inteligent og hurtig på aftrækkeren, når det gælder indlæring, meget lig min gamle hund.
Rosa derimod er den meget mere eftertænksomme, som lige skal se tingene an og generelt ikke har det store hastværk, men vil hellere være sammen med mig og er 100 % trofast, så når Karla træder speederen i bund, som hun så ofte gør, ja så står Rosa og kigger, som om hun tænker, det er meget du gider.Rigtig godt Nytår til alle hunde venner her i 2012. Håber alle er kommet godt ind i det nye år, uden alt for mange komplikationer med knald bang! der som bekendt er en uheldig kombination for mange hunde. Mine hunde har været ude på stranden sammen med mig her til morgen Nytårsaftens dag og gået de ca. 7 km, som vi gør hver lørdag, (Kvalitetstid) så de var heldigvis rimelig trætte, men stadig bevist om, at der var noget, som de kunne huske fra sidste Nytårs aften ( 2 år og 3 år) De kigger typisk på mig, når der kommer et stort brag, dette ignorere jeg selvfølgelig, så det er som bekendt med at holde masken ha-ha.


Vi brager ind i det nye år med vores hunde og vi har alle intentioner om, at gøre noget nyt med vores kære hunde, jeg har nu arbejdet med med hunde i snart 20 år og har fundet ud af, at de bedste resultater kommer, når man siger til sig selv, lav nu en planlægning for, hvad der skal arbejdes med og dette har altid givet mig gode resultater, igen, igen, det kan ikke siges for tit, Det der er rigtigt i dag, er måske lavet om i morgen.
Godt Nytår
Lars

Din bedste ven i fokus

2010.12.20 Her Karin med Karla og Rosa ved limfjorden i 10 graders frost og vind, de har derfor deres vinterfrakker på.

Karla og Rosa i vintertøj

Glædelig Jul og Godt Nytår, lad nu være med alt for megen krudt!

Karla og Rosa

2009.12.10
Karla 0g Rosa i asnæsskoven

Hvalpetræf hos Blue Border


2010.02.14

Karin og jeg har i dag søndag været til 6 måneders træf hos marianne og Morten.
Rosa havde selvfølgelig si store søster Karla med. Som altid var det en fornøjelse, at være sammen med de mange hunde. Rosa fik hilst på nogle af hendes søskende, Jessie og Karl Louis, men i princippet kunne alle hundene havde fortalt Rosa, at de var hendes søskende ha,ha.
Alle hundene måtte køre på ekstra drejningsmoment, grundet den for dem lidt høje sne, så under kaffen og kagen ebbede krudtet ud for de fleste af hundene.
Se billeder under Karla og Rosa foto.

Karla fylder 2 år

2010.10.21
Stort tillykke, Karla fylder i dag 2 år. Efter devisen er Karla nu en voksen hund, specielt efter hendes sidste løbetid, er der tydelig ændring i hendes adfærd, der er kommet mere ro på og hun nyder de stunder hvor der er fred og ro, hvis elers lillesøster kan forholde sig i ro. Lydigheden er kommet rigtig godt på plads og hendes sind er yderst tilfredsstillende.
Begge hunde er selvfølgelig ladet op når jeg kommer hjem og de venter på, at komme ud på engen og træde spederen i bund, herefter kan vil lave noget sjov og efterfølgende repetere noget lydighed.
Dagen blev fejret med noget ekstra godt til spisetid, for både Karla og Rosa.

Karla & Rosa

2010.02.05
Karla og rosa i snenækket have. Der er altid noget at finde og gnave i, når man har en god næse.

Karla & Rosa

3 måneders træf for Rosa

Lørdag den 15. november 2010
3 måneders træf for Rosa og hendes søskende . Karin og jeg har i dag været til træf sammen med Rosas søskende, hos Marianne og Morten.
Der var fuld fart over hvalpene fra starten, da vi kom ud på engen. Genkendelsen var ikke til at tage fejl af. Efterfølgende mødtes vi i teori lokalet til kaffe og æbleskiver, her var der efterhånden blevet ro på de små.

Karla 1 år

                                  2008.10.21  - - 2009.10.21       i dag onsdag fylder Karla 1 år

                               vv 
 

Der er nu gået et år siden, at Karin og jeg fik den lille uldtot i huset i Ugerløse. Den tid er bare fløjet afsted. Karla er i dag en rigtig dejlig hund, som har tilpasset sig rigtig godt. Hun er en kærlig og venlig hund, som fungere godt sammen med andre hunde og mennesker.  

Waou   2009.10.16
Så oprandt den store dag, hvor Karin og jeg hentede lille Rosa. Vi havde Karla med, som på forhånd havde været med hos Blue Border og blive præsenteret for alle 9 hvalpe ude på engen, det var en rigtig god oplevelse for både Karla, Karin og jeg. Her kunne Karla møde Rosa på neutral grund og det taklede Karla rigtig godt.
Turen hjem her fredag den. 16 oktober til Ugerløse gik godt. Vel hjemme kunne Karla rigtig vise sig over for det nye medlem af familien. Der gik nogle timer med at tilpasse Rosa de nye omgivelser. Rosa var allerede ude og besørge efter hjemkomsten, Succes!
Her lørdag morgen var Karla ude og vise sig over for Rosa og det gik med 100 kmt rund i haven, til stor beundring for Rosa, !ja se hvad jeg kan lille ven, men men Rosa kunne også løbe efter den store hund.

Karla's første ferie

Waou   Mandag den 25. juni
Karla har i uge 24 været på sin første ferie med Karin og jeg. Turen gik til Hurup på Thy, i sommerhus. De mange oplevelser som vi delte med Karla håndterede hun rigtig fint, hun er og bliver en rigtig god hund, med evnen til, at tilpasse sig nye omgivelser. Ind og ud af bilen i forbindelse med de mange nye omgivelser som vi befandt os i, håndterede hun rigtig fint.

Karla og Hobie

Waou  Den 26. april 2009 
 Karin og jeg var til 6 måneders træf hos Marianne og Morten Blue Border. Karla fandt hurtigt sammen med sin bror Hobie, det var en fornøjelse, at se dem sammen igen, men genkendelsen var ikke til at tage fejl af. Vi hyggede os på engen sammen med en del af Blue Borders hunde, der i blandt Karlas mor Bailey, forårs temperaturen havde dog sin indflydelse på strabadserne. Efterfølgende var det kaffe og kage og en snak om hunde, alt i medens hundene hyggede sig, Karla og Hobie hyggede sig sammen, som om de altid havde været sammen.

Waou   2009.04.11

Karla er nu 5,5 mdr. gammel og vejet godt 16 kg, hun er begyndt at få voksen pels, som skinner i det rødlige skær og er så flot når lyset falder bestemt.
Som tidligere beskrevet, fungere Karla rigtig fint med andre hunde, hun har indtil nu kun mødt venlige hunde, som er så vigtigt for en hvalp, dette skal som sagt være på plads i hundens første socialiseringsperiode, omkring de første 16 uger.
Samtidig har Karla den alder nu, hvor alt skal undersøges og afprøves og her skal man tælle til 10 mange gange, for det som vi mennesker syntes er irriterende, er sjovt og indlysende for hvalpen, som reagere helt naturligt i forhold til aldren og ikke gør ovennævnte for at irritere os.
Karla fungere på lige fod på hvalpeholdet i HHF som alle de andre kursisters hunde, dog er hun med når der skal afprøves og vises nye øvelser, for som jeg kan konstatere er hun kvik i hovedet og elsker samværet med de andre hunde og hvalpe. 

 

Karla her med sin bror Hobie den 25. januar 2009.

 

 

 

 

 

3 måneders træf hos Blue Border den 25. januar 2009 

 

 

 
 

Waou    Karla 12 uger gammel
Karla og jeg har i dag været til 3 måneders træf hos Blue Border. Vi gik en tur på engen. Bailey og Hobie var selvfølgelig med, sammen med den øvrige flok, som havde fået fri til dette. Efterfølgende i køkkenet til kaffe og kage hyggede Karla og Hobie sig sammen som om de aldrig havde været adskildt. Karla fik i dag endnu et flag i den sociale tilpasnings karakterbog. Stor tak til Marianne for hendes måde at håndtere hundene på. Denne del af hvalpens socialiserig prioritere jeg højt. Udgangspunktet for en modtagelig hund i indlæringafasen , er at naturlige forstyrelser, som andre hunde ikke må have afgørende betydning, for hundens koncentration.Waou  Karla 13 uger gammel
Fredag den 30. januar. I dag fredag har Karla og jeg været inde i Kalundborg og gå tur igennem byen, det har vi gjort de sidste to uger. Et af hoved foremålene med disse ture er selvfølgelig, at vænne Karla til de mange forstyrelser som naturligt er i byerne. Det er selvfølgelig en del af Karlas socialisering, men det vigtigeste lige nu er, at vænne Karla til de mange biler, som er en af Border Colliens svaghedder , nemlig at trække ud efter alt havd der bevæger sig hurtigt forbi (Aktiv hyrdning på bevægelige dyr er noget helt andet). Karla håndtere biler rigtig godt og min erfaring fra tidligere Border Collie, er at bevare roen og ikke komme med voldsomme udfald mod hunden. Karla er som opdrætterens mental test rolig og afventende, specielt på den person som er i nærheden af episoden, så det er ro på og atter ro på, jeg må sige at Karla har på nuværende tidspunkt bestået prøven.
NB.
Tidligere notater fra Karlas opvækst, om allene hjemme og renligheds fasen, er desværre forsvundet fra min hjemmeside, men hvis der  skulle være spørgsmål vedrørende hvalpens tidlige indlæring, om renlighed og allene hjemme, problemer vil jeg gerne besvare disse spørgsmål her under nyheder.
Hilsen Lars.

Hvisker Karla 14 uger gammel
Fredag den 6. februar. Karla er ved at få nye fortænder, hun har tabt de fine hvalpetænder i overmunden og nye er på vej. Vi har i dag været inde i Kalundborg og gå vores fredagstur, her har Karla mulighed for,at stifte bekendskab med en masse mennesker og hunde på en anderledes måde end i foreningen søndag formiddag, som er en del af hendes socialiseringaprogram, som går rigtig godt.


2009.02.15 Waou

Karla 15 uger gammel
Karla har i dag søndag været med Karin og jeg i København, nærmere Stevensgade, hos Katrina og Luie. Her fik Karla stiftet bekendskab med nye udfordringer. Vi gik en tur rundt i byen og Karla fik hilst på en masse mennesker og venlige hunde.

2009.02.22 Waou

Karla 16 uger gammel
Karla og jeg har i dag været på Eskebjerg Lyng med HHF hundene, her var der rigtig meget plads til leg og social samvær, sammen med de store hunde. Vejret var fint, men blæsende og det var kun os tyndhudet mennesker der bar præg af dette. Det var en træt og våd Karla som kunne se frem til rengøring og efterfølgende eftermiddagslur.
Karla fungere rigtig god med andre mennesker og hunde, så det er en fornøjelse, at se hendes fremgang.

2009.03.06 Waou

Karla 17 uger gammel

Karla vejer i dag 14,5 kg. Hun er godt nok groet i vejret de sidste to uger. I dag som de øvrige fredage har vi været inde i byen og gå tur, som en del af hendes socialisering plan. Karla har et dejligt venligt sind og er meget imødekommende over for fremmede, hvad enten det er mennesker eller hunde vi møder, hun har nu også accepteret bilernes susen forbi os, det er jeg meget glad for, for som beskrevet andet sted er det en af Border Colliens svagheder og min opskrift på dette er, at starte så tidligt som muligt og bevare roen på sig selv, som bekendt registrere hunden straks hvis mennesket går i panik over hundens reaktion over for susende biler.
Fra tidligere indlæg i nyheder:
Allene hjemme træning. Jeg har trænet Karla i at være allene hjemme, ved først brug af alarm, sender inde i huset og modtager med uden for. Det vigtige er, at vise hunden, at du går ud af døren og kommer ind igen, her har jeg brugt alarmnen og formålet er, at reagere på den mindste lyd, gå ind og lade som ingen ting. Denne fremgangsmåde har jeg brugt over nogle dage og gradvist udvidet tiden uden for. Senere har jeg brugt Web Cam, så jeg efterfølgende har kunnet analysere Karlas adfærd. Det hele har været en fornøjelse for mig, at se, når vi forlod huset, var Karla aktiv 10- til 15 minutter og herefter har der været ro på.

Betingelserne for dette forløb er selvfølgelig, at hunden har lært at aktivere sig selv på en konstruktiv måde. Dette har opdrætteren også en aktiv i. Karla har været vant til en masse aktiviteter fra Blue Borders side, Marianne har været rigtig god til, at sikre, at der var en masse som var interessant for hvalpene.

Karlas første besøg i HHF. 10 uger gammel

Karlas første besøg i Hvidebæk Hundeforening søndag den 4. januar.

Border Collien

Border Colliens naturlige element, her i Irland på en fårefarm. Border  Colliens evne til at drive og samle en flok får, ligger så stærkt i mange Bc'erne, at det ofte kommer til udtryk når Bc'erne bliver anvendt til almindelige familie hunde. Hvis ejeren ikke kender til Bc'erne evne til, at hyrde på bevægelser (Biler) og så her håndtere hunden forkert, kan det få konsekvenser for hunden resten af dens levetid.

Karla på Eskebjerg Lyng