Velkommen til Hvidebæk Hundeforening

2018.05.02

Vi bestræber os alle på at forbedre os, hvad enten vi beskæftiger os med den ene eller den anden form for formidling. i skrivende stund vilder være mange som modtager en ny hundehvalp, eller venter spændt på en sådan. Hanhund eller Tævehund er en smag sag, begge vil i starten være total tillidtfulde, dette har de fået med hjemme fra og dette er en ritig god start, som skal benyttes på den helt rigtige måde, Hvalpen kommer jo fra fra en tryg tilværelse hos sine forældre og søskende og det er denne fine balance som de nye hundeejere skal benytte på den helt rigtige måde. Afhænnin af hvalpekuldets størrelse vil hvalpen typisk reagere derefter.Så i starten skal hyndehvalpen have en masse omsorg og kærlighed fra sin nye eratatning i form af mand eller kone, pige eller dreng, her starter den nye opvægst, hvor hundehvalpen skal vænne sig til de nye !Flokmedlemmer samt de nye omgivelser. Denne første ny opvægst er en for hunden rigtig vigtig og vil præge den resten af dennes liv det nye sted. Den første prægningsface op til ca den 16 uge er rigtig vigtig.

 

 

2016.12.25

Siden sidst, ja har du talt med din hund, verbalt eller non verbalt. Det er jo i virkeligheden det det handler om i moderne hundetræning og for den sags skyld er der ikke noget nyt i det, i hvert fald hvis vi taler om seriøs træning.

For mit egen forhold til mine 2 hunde, kan jeg se når der er gået for lang tid siden at vi har repeteret de indlærings sekvenser som jeg har valgt at arbejde med, så skal jeg lige konsentrere mig om at udføre mit sprog/kropssprog korrekt, for ligesom at være opmærksom på sender/modtagerforhold er i øjenhøjde for både hundene og mig selv.

Ovennævnte er den del som jeg som instruktør har påpeget i rigtig mange år, når jeg har undervist elever her i Hvidebæk Hundeforening.

Når vi nu her den 5. marts 2017 starter nye Hvalpehold op vil jeg have opdateret teorimateriale klar til de nye elever, således at når sæsonen er slut, kan de hvis de har fulgt med i undervisningen håndtere de grundlæggende signaler med deres hunde og her se hvilke andre udfordringer de måtte byde sig. Som os mennesker, skal hunden ligeledes lære hele livet igennem og her er det hundeførens ansvar at lære hunden nye udfordringer blandet med leg, sjov og kærlighed.

Velkommen til 2017.

Lars Nielsen

Social event

Lørdag den 22. marts havde HHF social event på Ugerløse strand, for hvalpe og begynderhold. Her havde hundene mulighed for at træde speederen i bund og nyde samværet med andre hunde, under en anden form end til træningen. Effekten af sådanne events er meget høj, for det sociale blandt hundene og hundeførerne, som her oplever deres hunde på en helt anden måde.

Velkommen til Hvidebæk Hundeforening

Siden sidst!

2014.03.22

Interessen for håndtering af hunden er stigende i befolkningen, det kan jeg se ud fra de mange tilmeldinger som vi ser i foreningen. Det er gået op for befolkningen, at det sociale blandt andre hunde og mennesker, betyder rigtig meget for hundens opvækst og derfor passer HHF's koncept rigtig godt til dette. Jeg har i rigtig mange år praktiseret, at afholde frikvartes for alle vores hundehold, også for derigennem at se hvilke hunde der vægre sig ved dette og her tage hånd/hensyn om/til den enkelte, i form af at informere hundeejeren om hvilke værktøjer han eller hun skal vælge og hvilke hensyn der skal tages, for netop denne hund.
Rigtig mange konflikter kunne undgås hvis alle som håndtere hunde i det daglige, foreninger og andre interessenter, som udelukkende kun underviser i almindelige lydigheds aktiviteter også  praktiserede faste frikvarterer for deres kursister og her forklarede vigtigheden af dette.


2013.11.17
Efterår/Vintersæson er netop afsluttet, med prøvetagning Gløg og Æbleskiver. Herefter overrækkelse af foreningens 2 vandre pokaler til henholdsvis Lydighed og Agility.
Efterår/Vintersæsonen er afviklet med et stort fremmøde, vi har afviklet hvalpehold med 14 hvalpe fordelt på 3 instruktører. En rigtig god sæson, det sociale har været helt i top, hunde og mennesker har været rigtig glade for det sociale samvær. Det giver generelt rigtig megen ro på hundene, når de lige for lov til, at brænde krudtet af inden for rimelighedens grænser, inden det går løs med indlæring, som omhandler HHF's combi 5 øvelser, Sit;Dæk;Stå;Fri og indkald, som vi startede på i august måned. Alle har været super top motiverede til dette arbejde


2013.03.20

Forår/Sommersæson i Hvidebæk Hundeforening.

Vi venter spændt på foråret, foreningen er startet op med Forår/Sommersæson som det hedder, men vi vader stadig rundt i sne og is på banen på Navervænget. Optimismen fejler heldigvis ikke noget hos de fremmødte i foreningen. For hvalpehold/begyndere er de 2 gange 3 timers teori overstået og vi kan nu arbejde med et fælles mål, nemlig at begynde at komminikere hund og føre imellem.

Agility er ligeledes igang både for begyndere og de mere øvede. Hvidebæk Hundeforening har en professional Agilitybane. 


2010.11.28
Der er sket meget i Hvidebæk Hundeforening det sidste års tid. Foreningen har foretaget mange fornyelser i det forløbne år, specielt i forbindelse med de nye kommune sammenlægninger. Agility, som er blevet en fast del af aktiviteterne i foreningen, er blevet meget populært, her har Hanne formået at skabe nyt liv i foreningen. Agility kræver som bekendt, at hundeføreren har styr på lydigheden og at hunden er glad for at udføre denne sport, som kræver, at hund og føre kan arbejde i et tæt samarbejde. Foreningen har efterhånden en rimelig komplet bane til rådighed og plads til opbevaring, dette foregår i vores gamle klubhus og kræver en del plads.
Ud over Agility bliver den teoretiske del af lydigheden optimeret løbende hvert sæson. Undertegnede er hele tiden ude med pennen og justere teorien, så den passer til et, for nye hundeejere fornuftigt forståelses niveau. Jeg har i efterhånden rigtig mange år haft den teoretiske del som en del af min hoved interesse og gransker til stadighed alt den literere del af hvad der rører sig på dette felt, dette gør, at i dag har foreningen sit eget faste teoriprogram "Har du talt med din hund idag".
Foreningen har i dag et rigtig godt forehold til Kalundborg kommune, som har en god forståelse på dette område og varetager foreningerne på en fornuftig måde.

At arbejde og have med hunde at gøre, er blevet populært i befolkningen og jeg ser, at interessen for at gå til træning med sin hund er stor som aldrig før. Det er nye tider for hundefolket i Danmark, der lavet mange reglesæt for håndteringen af hunde i dag, specielt har der i det seneste år været meget opmærksomhed på hunderacer, kaldet kamphunde, eller muskelhunde, som efter min mening en og samme hund. Hvidebæk Hundeforening har i mange år haft den politik, at alle hunderacer er velkommen i foreningen, udgangspunktet er læring og formidling til mennesker uden erfaring og viden på dette område og i dag kan jeg se, at vi har reddet mange hunde for en uvis skæbne!.

Velkommen til vores hjemmeside

2009.11.21
Hvidebæk Hundeforening lukker ned for sæsonen 2009 søndag den 22. november.
Denne dag afholdes prøvetagning af alle hold. Prøverne er tilrettelagt til de enkelte hold. Hvalpehold får en skriftelig udtalelse vedrørende arbejdet for den enkelte hund og fører, samt bevis.
Resten af vinteren mødes hunde og førere på pladsen på Navervænget, dem som har mulighed for at møde op, herefter aftaler vi fra gang til gang, hvad vi kunne tænke os af sjov med hundene. Denne sammenkomst kalder vi for de KOLDE SNUDER og vare frem til den nye sæson start.
Forår/Sommer sæson 2010 starter søndag den 7. marts.

Introduktion

    Hvidebæk Hundeforening er hjemhørende i Kalundborg
Foreningens klare formål er at formidle information og undervisning vedrørende håndteringen af hunden således at menneske og hund fungere i harmoni med hinanden.


Vi er pt. tre instruktører som varetager vores undervisning. HHF træner/underviser fordelt på forår/sommer og efterår/vintersæson. Vi sætter det sociale i højsæde, det skal være sjovt at gå til træning med sin hund. Vi har klubhus med eget undervisningslokale og en dejlig træningsbane. Ud over lydighed træner vi også agility.
Træningsgrundlaget bygger på hvalpemotivation, således at den enkelte får den rigtige start. På hvalpehold er alderen op til 6 mdr.

Hvalpehold efterår/vinter 2008

 
 

Hvalpehold Forår/Sommer 2008