Hvem er jeg

Zig - Zag med min elskede Emma pige

Lidt om det jeg laver i min fritid

Navn: Lars Nielsen

Jeg har gennem 20 år arbejdet med hunde og deres adfærd. Interessen har jeg haft siden jeg som dreng fik min første hund "Trine, som fulgte mig trofast gennem sit korte liv, ca 2 år, Trine døde af en forgiftning, jeg glemmer aldrig hendes udtryk da hun kæmpede for sit liv. Følelsen for hundens hengivenhed over for os mennesker har fulgt mig siden min første hund.
I dag arbejder jeg med indlæring af hunde og underviser om hundens adfærd. Undervisning om indlæring bygger selvfølgelig mest på hundeejere og deres forståelse af deres hund, eller mangel på samme.

Min mest lærerige oplevelse har været min nu afdøde Border Colie Emma, som nok har været det tætteste man som menneske kan komme på kommunikations niveau med hunden. Emma var ca. 6 mdr. da jeg fandt ud af at bruge hendes og mit arbejde til fremvisning på træningsbanen, for bedre forståelse af den teoretiske gennemgang til mine elever. I alle former for undervisning, stiller eleven altid på et eller andet tidspunkt spørgsmålet, hvordan ser det ud i virkeligheden og bingo, så falder brikkerne som regel altid på plads når den teoretiske fremlægning bliver lavet om til film.

Det optimale i kommunikation mellem hund og menneske er en gensidig forståelse af de signaler som bliver afsendt. Alle levende individer bliver stimuleret i positiv retning af gentagne succesoplevelser. Dette var min dagligdag med Emma gennem 13 or og 7 mdr. Emma var lyn hurtig på aftrækkeren som man siger, så det krævede at jeg var lige så hurtig på aftrækkeren, det var ikke ualmindeligt at det var mig der blev sat på en prøve og så var det med at holde gode miner til slet spil ha ha.

Facinationen af sender modtager forholdet mellem menneske og hund mister jeg nok aldrig. Det har ligeså, været inspiration til det arbejde som jeg holder så meget af.

Jeg er formand for en lokal hundeforening, Hvidebæk Hundeforening, som også vil blive beskrevet på min hjemmeside. Jeg har gennem de sidste 14 år opbygget foreningens eget undervisningsmateriale, som jeg bruger specielt til vores hvalpemotivations program.
I dagens Danmark er der sket en positiv udvikling i menneskers forståelse for vigtigheden i at sætte sig ind i hundens adfærd, for herved at leve i harmoni med menneskets bedste ven.

Din bedste ven i fokus, bygger på mit første materiale vedrørende undervisning, her besluttede jeg mig til at fokusere på hunden og den for mig forunderlige adfærd. At træne en hund til at gøre de ting som vi mennesker finder mest pratisk, kræver at, man sætter sig ind i hundens kommunikations mønster. At vente på at hunden skulle kunne tale, læse og skrive, ville være urealistisk.
Lars Nielsen
Korsvangen 15
4400 Kalundborg
59504534
28744534
bbemmap@ka-net.dk

Karla min nye hund, som jeg hentede den 19. december 2008 hos Blue Border.